Мария Мутафчиева и Мирослав Мутафчиев изнесоха акустичен концерт “Отива си лятото, идва есента”. Така се пее в припева на “Непознати улици” – първата песен на Мери Бойс Бенд, поместена в учебници по музика още през 2008-ма година.

„Аз и Миро благодарим на всички, които дойдоха в последния топъл ден на Отива си лятото, идва есента – акустичен концерт с песни от учебника по музика! Благодарим ви, че доведохте своите деца да послушат хубава музика и да пеем всички заедно песните, които изучават в училище! Завинаги ще пазя спомена от общото ни изпълнение на “Непознати улици”, “Дългият път към дома”, “Слънчогледите”, “Хубава си, моя горо”… Децата се вълнуваха от срещата с нас и от досега до музикални инструменти. Миро отдели време да им представи различни китари и да им посвири мелодии от далечни точки на планетата. Обаче разказвахме и истории, свързани с Иван Вазов и Любен Каравелов. Беше велико!“ – споделя Мери.

Събитието бе посветено на социалното въздействие на музиката върху децата и учениците. Организирано бе с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.

Comments are closed.