20.06.2013 / Мери Бойс Бенд представя „Ще успея ли някога да надбягам птиците“

Мери Бойс Бенд и екипът на режисьора Васил Стефанов посвещават на БДЗП песента и клипа „Ще успея ли някога да надбягам птиците“.

Ето как групата коментира това посвещение: „Не срещаме често толкова чисти хора като хората от БДЗП, извисили се над злободневните теми и проблеми, посветили живота си на благородната кауза да защитават птиците и техните убежища, да се грижат за най-ефирните същества, символ на свободата и вечния човешки стремеж към полети… Млади хора от цялата страна и чужбина, които безвъзмездно пилеят дните от своите летни отпуски… за нас, за природата, за Земята… Впечатлени сме от тяхната дейност на Атанасовското езеро, езерото Мандра, местността Пода…

Когато се запознахме, не знаехме как може да им отвърнем за грижите, които полагат – те имат всичко: цялата свобода, живота и безгрижието на безкрайните летни дни… Те са по-мъдри от нас, отдавна проумели прастарата истина, че не е нужно да изгубиш нещо, за да разбереш колко е важно то за теб! И решихме, че единственото, което можем да направим, е да им подарим песен – като благодарност, че ги има и продължават да раздават на света доброта. Посвещаваме песента “Ще успея ли някога да надбягам птиците” на Българското дружество за защита на птиците, което наскоро отпразнува 25-тия си рожден ден! Във видеоклипа виждате и прекрасните ята от филма “Те отлитат”, създаден от БДЗП и Моно Колектив. Повече за филма можете да намерите тук: http://monoco.eu/FlyingAway”.

Comments are closed.