Ученици от десетки градове се включиха в Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Сред традиционно представените: София, Добрич, Бургас и Русе, тази година се откроиха и: Хасково, Стара Загора, Петрич, Черноморец, Перник, цар Калоян… А победителят в категорията 10-12 кл. е от Стралджа. Идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна събира все повече съмишленици и участници. Журито, в състав: Мария Мутафчиева – вокал и автор на песните на Мери Бойс Бенд, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист и издател, и тази година се справи с нелеката задача да отличи най-добрите стихове.

Наградените са:
В категория 7-9 клас:
I място – Петя Иванова от 9 клас на ПМГ “Академик Боян Петканчин”, гр. Хасково за стихотворението “Незабелeжима”
II и III място не се присъжда
В категория 10-12 клас:
I място – Димитър Драганов от 12 клас на СУ “Пейо Крачолов Яворов”, гр. Стралджа за стихотворението “Тъжно щастие”
II място – Десислава Станева от 11 клас на ПГПАЕ “Гео Милев”, гр. Бургас за стихотворението “93{b41539ab2433c45352f03840137be4e5234362c93a5a149d34e0c37914b6701f} звезден прах”
III място – Стефани Хранова от 12 клас на ПЧАГ “Уилям Шекспир”, гр. София за стихотворението “Среща”
Поощрения:
София Бонева от 10 клас на ПГПАЕ “Гео Милев”, гр. Бургас за стихотворението “Маринизъм в думи”
Снежана Стоянова от 10 клас на СУ “Св.Св.Кирил и Методий”, гр. Добрич за стихотворението “Изгубване”

Цялата информация за конкурса „Непознати улици“ е в сайта: http://gpaeburgas.org/MARY/
Избраните творби се публикуват във вестник „Фактор“. Авторите получават грамоти и награди от ПГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, книги и музика от Мери Бойс Бенд. Тази година финалът се проведе на 3-ти ноември (петък), от 14 ч., в Дома на писателя, Бургас. Тези, които не присъстваха, ще получат наградите и грамотите в училищата си, по пощата.

Comments are closed.